Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a comentat decizia prin care Curtea Constituțională a României a invalidat inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE cu privire la revizuirea Constituției. Judecătorii CCR au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi cuprinse în inițiativele legislative depuse de către parlamentari, depășește limitele de revizuire a Constituției.

“Sa recapitulām : CCR a decis in unanimitate cā ceea ce a propus Klaus la referndum este neconstitutional! Adicā o bazaconie! Impotriva Constitutiei Romaniei! Ilegal! Deci o altā poveste prin care multi oameni au fost dusi de nas…” a scris Codrin Ștefănescu pe contul personal de Facebook.

Legat de decizia CCR de respingere a celor două inițiativelor de revizuire a Constituției, președintele CSM, Cristina Tarcea, a spus că este de acord cu decizia luată de judecătorii CCR, chiar dacă nu a citit motivarea, pentru că, la nivel de principiu, amnistia trebuie reglementată prin lege şi că interzicerea amnistiei pe anumite aspecte ale infracţionalităţii este o opţiune a legiuitorului. Totodată, Cristina Tarcea se opune numirii Corinei Corbu la șefia ÎCCJ motivând că interviul organizat de CSM nu îndeplinește condițiile legii