Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii(CNSAS) a hotărât, în şedinţa de joi, 9 mai,  transmiterea către instanţa de contencios a unei acţiuni pentru a fi stabilită calitatea de colaborator al Securităţii pentru fostul președinte, Traian Băsescu. Acesta a mai fost verificat de CNSAS în 2002, 2004, 2006, 2009 şi 2013, concluziile fiind de fiecare dată, că nu i se poate atribui calitatea de colaborator al Securităţii.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:
– art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană;”

Potrivit  Antena 3,  Traian Băsescu ar fi avut un nume conspirativ, Petrov, nume cu care semna note la Securitate. Așteptat de o echipă a Antenei 3 la ieșirea din sediul postului B1 TV, unde fusese la o emisiune, Traian Băsescu a negat că ar fi folosit un asemenea nume conspirativ.

Contactat de jurnaliștii de la G4media.ro, Traian Băsescu a declarat că își menține declarația făcută în 2006, potrivit căreia nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative.

Foto:Antena3.ro