După ce a fost desemnat drept numărul 3 pe lista de candidați PSD pentru alegerile europarlamentare, deputatul Claudiu Manda și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de președinte al Comisiei de Control a SRI, afirmând totodată că nu știe cine va fi înlocuitorul său.

Claudiu Manda a explicat, în exclusivitate, la emisiunea “Punctul de întâlnire” moderată de jurnalistul Radu Tudor, de ce își dorește să meargă în Parlamentul European.

“”Cred că am acumulat suficient de multă experiență la nivelul Parlamentului. Cred că și oltenii și colegii mei din Dolj ar putea să fie reprezentați acolo, că am observat în ultimii ani de zile la nivelul Parlamentului European și credă că este nevoie de forțe proasptele acolo, de oameni hotărâți, care să se bată pentru România și să o pună înaintea oricăror alte interese. Cred că sunt multe lucruri pe care și eu și alți colegi care o să mergem acolo le putem explica parlamentarilor europeni despre care este adevărul din România și cum e situția aici”, a spus Claudiu Manda.

Senatorului PSD Claudiu Manda a ocupat funcțiile de membru și președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI începând cu luna septembrie a anului 2017.