În ultimele zile, în presă au apărut informații potrivit cărora, între Dacian Cioloș și Dan Barna au apărut tensiuni referitoare la desemnarea candidatului comun al Alianţei USR-PLUS pentru alegerile prezidenţiale, fiecare dintre aceştia vizând obţinerea acestei candidaturi. Aflați în mini-vacanța de Rusalii, cei doi lideri ai Alianței au transmis un mesaj comun prin care dau asigurări că USR și PLUS vor merge împreună și la alegerile prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare.

Totodată, cei doi lideri recunosc faptul că în aceste zile au loc negocieri referitoare la viitorul alianţei celor două formaţiuni şi că aceste discuţii sunt pe alocuri “mai aprige“.

“Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan Barna, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR și PLUS “

Si-a început liderul PLUS mesajul postat pe rețelele de socializare.

“Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid.Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare. Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut”, se arată în mesajul comun al celor doi lideri ai Alianței USR-PLUS.

Același mesaj a fost postat și de către președintele USR, Dan Barna, singura diferență fiind locația în care acesta a ales să petreacă mini-vacanța de Rusalii…

“Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dacian Cioloş, eu aflându-mă o zi la mare, la Constanța, împreună cu Olguța, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar există între USR și PLUS.”

A scris și Dan Barna pe Facebook.

Cu toate aceste asigurări însă, mai multe site-uri apropiate zonei anti-PSD au prezentat, duminică, un sondaj intern al Alianței 2020 din care rezultă că Dacian Cioloş este preferatul celor din USR şi PLUS pentru a fi candidatul Alianţei la alegerile prezidenţiale, respondenii preferându-l pe acesta în locul lui Dan Barna. Cele două partide negociază, în această perioadă, pentru desemnarea candidatului unic care să-l concureze în cursa pentru Cotroceni atât pe Klaus Iohannis, cât şi pe potenţialul candidat al Partidului Social Democrat.

Conform acestui sondaj, 55 la sută dintre votanţii Alianţei USR-PLUS doresc ca Dacian Cioloş să fie acest candidat unic, în  timp ce 24 la sută dintre respondenţi sunt de părere că Alianţa ar trebui să sprijine candidatura lui Klaus Iohannis. Alţi 21% dintre cei care au fost chestionaţi au răspuns că îl preferă pe Dan Barna pentru funcţia prezidenţială.