Potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial, fostul director al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Liviu Vasilescu, a fot numit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), conform facebook.com/StiriGazetaRomana.

„Având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne formulată prin adresa nr. 19.885 din 2 august 2019, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5 237 din 19 august 2019 privind Codul administrativ al art. 8 alin. (1) din Legea 2018/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 27 35 alin (1) lit. c¹) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numeşte în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române”,

se arată în decizia premierului publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Postul a devenit vacant după ce fostul inspector general Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal. Viorica Dăncilă l-a numit pe Liviu Vasilescu în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române, astfel, de la momentul publicării deciziei de numire în Monitorul Oficial, interimatul asigurat de Florin Dragnea a luat sfârșit.

Reamintim că Liviu Vasilescu a fost schimbat din funcţia de şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei din România, în aprilie 2018, şi mutat la Direcţia de Arme şi Muniţii. Direcţia de Operaţiuni Speciale era una dintre instituţiile-cheie cu care lucra DNA după decizia Curţii Constituţionale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale. În presă vremii circulau zvonuri conform cărora, chestorul Liviu Vasilescu era considerat a fi unul dintre oamenii binomului Coldea-Kovesi, iar schimbarea să din funcție ar fi fost făcută la dorința lui Liviu Dragnea.

Prima reacție din presă vine din partea jurnalistei Sorinei Matei care reamintește un episod în care, conform jurnalistei, chestorul Liviu Vasilescu ar fi avut emoții legate de faptul că „Lucică Onea urmă să îi facă dosar pentru că l-a scăpat pe Ghiță”.

„A numit Viorica șef al Poliției Române fix pe ăla de l-am sunat eu pe fix de îi tremurau chiloții că îi face Lucică Onea dosar că l-a scăpat pe Ghiță. La rugămințile băieților, Kovesi cu Coldea nu i-au mai făcut dosar că doar toți erau în escape, dar e un papagal care a trecut de la Nicola și Coldea la pupat în kur SIE. Normal, l-a numit Vio. Înțeleg că e și cam hoțoman și mafiotos așa. Perfect. Superb. Avem ce scrie. Nu ne plictisim.
P.S. Lui LiviuDos i-am publicat eu conturile deschise pe twitter. Că el crede că twitter e baia lui. Atâta poate megașeful DOS.
PPS. Vă dați seama că e totuși un progres pentru Vio. Putea să-l numească pe Ghiță însuși, pe un pedofil sau chiar pe șontorogul de Dincă, why not?”,

a scris Sorina Matei pe facebook.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, consideră că, prin noile numiri din Poliție, Viorica Dăncilă pune în funcții oameni ai fostului sistem.

„Mai bine îl puneau direct pe Coldea care-i foarte la butoane în ultima perioadă. Dacă Dăncilă vrea să pună oamenii ăștia ai fostului sistem, pe toţi băsiștii ăștia, mai bine să îi lase ALDE să își pună singuri securiștii. Cum să iasă PSD de la guvernare? Păi pe securiștii ăștia cine îi mai pune ? Abia l-au pus în fruntea poliției pe omul lui Coldea și Kovesi”,

a spus Mugur Ciuvica la Antena3.

Foto:adevarul.ro