Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se va reuni, marţi, începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Ședința CSAT a fost anunțată de către președintele Klaus Iohannis săptămâna trecută, după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a declarat ca proiectul de rectificare bugetară inițiat de MF, pentru a fi aprobat, are nevoie de avizul CSAT.

În contextul evenimentelor din ultima perioadă, discuțiile din ședința CSAT de marți vor viza, conform declarațiilor făcute atât de către președintele Iohannis cât și de către prim-minstrul Dăncilă, și cazul de la Caracal. În ședința CSAT,  preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de demisia lui Ionel Vasilca din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Ionel-Sorinel Vasilca a demisionat luni din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, a spus acesta.

Membrii în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sunt preşedintele Klaus Iohannis – preşedinte al Consiliului, premierul Viorica Dăncilă – vicepreşedinte al Consiliului, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Mihai Şomordolea.

În condițiile în care ultima şedinţă a CSAT a avut loc la sfârşitul anului trecut, pentru noii miniştri de Interne, Nicolae Moga, şi de Externe, Ramona Mănescu, este prima ședință de Consiliu la care aceștia participă.

Foto: presidency.ro