Jurnalista Carmen Avram, numărul doi de pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare,  este una dintre cele mai mari surprize ale social democraților pentru alegerile care vor avea loc pe 26 mai. Prezentă într-o emisiune TV de luni seară, unul dintre cei mai premiați jurnaliști de investigații din România, Carmen Avram, a dezvăluit că deși nu a fost votant PSD, decizia de a candida pentru alegerile europarlamentare în urma propunerii lui Liviu Dragnea a fost una pe care a luat-o foarte greu, însă hotărâtor pentru această decizie a fost discursul premierului Dăncilă din Parlamentul European și mărirea salariilor medicilor.

”Eu nu am fost votant PSD. Până în 2009 am votat PNL. După 2009 am tot găsit scuze că PNL o să își revină. După 2016 am văzut un partid care a fost votat și care a fost asaltat să fie scos de la putere. Am văzut că PSD nu cedează, ci are timp să rezolve și lucruri. În sfârșit avem doctori plătiți cum trebuie, iar asta a rezolvat-o PSD.

Am prins drag de el și am început să îl respect. Am început să simt lucruri pe care nu credeam că pot să le simt. S-au întâmplat lucrurile în ultimii 2 ani, care pentru mine au fost șocanți. Am decis să fiu total de partea lor când am auzit discursul rostit de Viorica Dăncilă în Parlamentul European. E ceva ce eu nu am mai auzit.

M-am întâlnit cu președintele Liviu Dragnea care mi-a spus că ar vrea să mă gândesc la această propunere.

A fost foarte greu să iau această decizie. A fost greu și pentru echipa cu care am lucrat. Eu sunt un fan al democrației. Am ajuns să fie proteste, după ce un partid a câștigat alegerile la un scor mare. Cum adică dictatura majorității? Dar, în Germania, cine guvernează, ăla care e minoritar?”

În ce privește o măsură politică pe care ar vrea să o rezolve în eventualitatea unui mandat, Carmen Avram a declarat că ar vrea o lege care să rezolve problema defrișărilor.

“Aș vrea o lege care să rezolve problema defrișărilor masive din România”

A declarat Carmen Avram pentru Antena3.