Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit vineri pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă.

Printre candidaturile depuse pentru calitatea de președinte a PSD s-a numărat și cea a deputatului Liviu Pleșoianu despre care se zvonea că urmează a nu fi acceptată în CEx-ul PSD datorită faptului că Liviu Pleșoianu nu ar avea susținere din partea organizației din care face parte. Surpriza vine însă din ședința PSD, candidatura sa pentru funcția de președinte PSD fiind votată și acceptată în CEx-ul PSD.

În cursă au mai rămas înscriși premierul Viorica Dăncilă, șeful interimar al PSD, senatorul Șerban Nicolae și Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, candidaturile lui Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă fiind respinse datorită dosarelor incomplete de candidatură.

Votul se va desfășura într-un singur tur de scrutin.

Ministrul Eugen Teodorovici s-a retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv, precum şi fostul ministru Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, care nu mai candidează pentru funcţia de secretar general.

În CEx s-a mai decis susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat ca guvernator la BNR și sustinerea fostului europarlamentar, Ioan Mircea Pașcu, care a fost desemnat ca și comisar european interimar din partea României în locul Corinei Crețu, fost comisar european pe Dezvoltare Regională aleasă europarlamentar pe lista Pro România care își termină mandatul la 1 iulie.

Update: Declarațiile premierului Viorica Dăncilă, la finalul ședinței CEx.

FOTO: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea