Dan Barna, candidatul USR-PLUS la Preşedinţia României, şi-a lansat, vineri, candidatura în Piaţa Mică din Sibiu, în prezenţa a 1.000 de oameni spunând despre candidatura sa că „este încă un pas pe care Alianţa USR-PLUS îl face înspre însănătoşirea României”.

„Cât de bine este să fii acasă! E un sentiment extraordinar! Ne uităm mereu la filme şi îmi amintesc un film din copilărie cu o cântăreaţă de operă şi avea succes în toată lumea şi îşi punea întrebarea dacă va avea succes cînd va ajunge acasă. Exact asta mă întreb, dacă de data aceasta acest discurs pe care l-am pregătit va avea succes şi acasă, în faţa voastră. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit de aici din oraş, din judeţ, din judeţele din România. Este încă un pas pe care Alianţa USR-PLUS îl face înspre însănătoşirea României. Pentru că noi suntem speranţa, USR-PLUS este viitorul acestei ţări”,

a spus Barna, conform Mediafax.

El a mai spus că are foarte mare încredere în programul său de candidat la Preşedinţia ţării, pentru că lucrurile în România trebuie să se schimbe.

„Măsurile mele la Președinția României vin ca o soluție la problemele pe care le aud în stradă de la români. Primul obiectiv este reforma constituțională pentru ca rolul Președintelui să fie mult mai activ în soluționarea crizelor politice din România, precum cea din urmă cu două zile. O altă modificare a Constituției prevede includerea textului inițiativei Fără Penali în funcții publice.

Am ajuns aici pentru că a ajuns să fie firesc să avem penali în funcții publice. Consecința o vedem în plecarea tinerilor peste hotare, aleg să plece pentru că nu mai văd o direcție sănătoasă a țării noastre.”,

a scris Dan Barna pe o rețea de socializare unde și-a prezentat și programul de președinte în zece puncte care cuprinde și o reformă constituţională.

Candidatul Dan Barna la Preşedinţia României a fost prezent, vineri, alături de Dacian Cioloş, preşedintele PLUS şi lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, la mitingul electoral organizat de Alianţa USR-PLUS, în Piaţa Mică din Sibiu.