În contextul ieșirii ALDE de la guvernare, președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că, în opinia sa, PNL doar „mimează” depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Liderul ALDE crede că PNL nu intenționează ca înainte de alegerile prezidențiale să îl implice pe președintele Klaus Iohannis, candidatul susținut de PNL la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, într-o nouă criză politică.

„Moţiunea de cenzură este un fel de Fata Morgana. Ne tot fâlfâie conducerea PNL că vor depune o moţiune de cenzură, dar nu o vedem. PNL, în momentul de faţă, în mod evident, susţinându-l pe Klaus Iohannis, nu are nici cea mai mică intenţie să-l pună pe Klaus Iohannis să gestioneze o criză politică, ce ar urma unei moţiuni de cenzură reuşită. Deci, PNL mimează în acest moment, vreau să fiu foarte clar, ideea unei moţiuni de cenzură”,

a declarat, potrivit Agerpres, Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, Tăriceanu  a precizat că în ALDE, în acest moment, nu este o preocupare pentru o viitoare guvernare, în condiţiile în care partidul tocmai a renunţat la una. În contextul propunerii lui Teodor Meleșcanu de către grupul senatorilor PSD pentru funcția de președinte al Senatului, Călin Popescu Tărceanu este de părere că prin această nominalizare s-a dorit doar „ruperea” ALDE.

„Am asistat în mod evident la o încercare disperată a doamnei premier Dăncilă de a ataca ALDE, de a rupe partidul şi de a veni cu această formulă care ar fi trebuit să însemne un cântec de sirenă şi pentru alţi colegi care, eventual, să îl urmeze pe domnul Meleşcanu. Erau calcule care indicau că domnul Meleşcanu, calcule la PSD, ar fi urmat să fie însoţit de un număr de senatori şi deputaţi, aproximativ 15″,

a adăugat Tăriceanu.

ALDE a decis, marţi, susţinerea senatorului Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis ca persoanele care acceptă funcţii, fără acordul partidului, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu, propunerea PSD pentru șefia Senatului.

Foto:Mediafax