Într-o conferință de presă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, susține că electoratul liberal îl obligă să îşi depună candidatura pentru alegerile prezidenţiale, urmând să stabilească ulterior dacă candidatura va fi una comună cu PSD. Totodată, Tăriceanu afirmă că în urma unui sondajul realizat de ALDE, sunt două elemente care sunt foarte clare: “o majoritate covârşitoare a celor intervievaţi care optează pentru candidat unic ALDE şi PSD, în ceea ce mă priveşte o favorabilitate de 90% în rândul respondentilor favorabili PSD, a simpatizantilor”, a mai spus preşedintele ALDE.

“Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a declarant, potrivit Mediafax, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie dacă nu există o înţelegere cu PSD, Călin Popescu Tăriceanu a spus: “ALDE, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, a economiei”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că a discutat în mai multe rânduri cu președintele PSD, Viorica Dăncilă,  despre candidatul la prezidenţiale.

“Doamna premier a spus că şi ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care au testat mai multe posibile soluţii şi candidaturi. În sondajul pe care noi l-am făcut nu este doamna Dăncilă inclusă, pentru simplul motiv domnia sa a declarat că nu doreşte să candideze la prezidenţiale. În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârşitoare a celor intervievaţi care optează pentru candidat unic ALDE şi PSD, în ceea ce mă priveşte o favorabilitate de 90% în rândul respondentilor favorabili PSD, a simpatizantilor”, a mai spus preşedintele ALDE.

Congresul PSD pentru desemnarea  candidatului la alegerile prezidenţiale va avea loc pe data de 3 august. Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, deputatul Liviu Pleşoianu și senatorul Şerban Nicolae s-au înscris în cursa pentru desemnarea candidatului PSD pentru Cotroceni. Totodată, în sondajele desfășurate de partid au fost încluși Călin Popescu Tăriceanu, drept candidat comun PSD-ALDE dar și un candidat independent.

Foto:Mediafax