În plin scandal ALDE, care s-a lăsat cu excluderea lui Teodor Meleșcanu din ALDE în urma acceptării acestuia a funcției de președinte al Senatului susținut de PSD și anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu că a dizolvat grupul parlamentar ALDE și că se va înființa un grup mixt cu Pro România, premierul Viorica Dăncilă face un anunț surpriză propunând pentru cele trei portofolii rămase libere în urma deciziei ALDE de a se retrage de la guvernare tot trei propuneri de miniștri din ALDE, în felul acesta evitând schimbarea componenței politice a guvernului și forțând mâna președintelui de a îi accepta în funcțiile vacante.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am toată aprecierea pentru membrii ALDE care au decis să respecte votul din 2016 și programul de guvernare asumat împreună.

Am decis ca la Mediu și vicepremier să o propun pe Grațiela Gavrilescu. La Energie îl propun pe Ion Cupă, iar pentru Relația cu Parlamentul îl propun pe Alexandru Băișanu.

Pentru că pe 12 septembrie expiră interimatul la MAI, pe 18 septembrie expiră interimatul la Educație, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice e vacantă, fac următoarele propuneri:

MAI – Dan Chirilă

Educație – Camelia Gavrilă

Vicepremier – Dan Matei”,

a declarat Viorica Dăncilă care a mai ținut să precizeze că va trimite astăzi aceste propuneri la Cotroceni, sperând ca președintele să acționeze cu responsabilitate și nu ca și un candidat aflat în campanie electorală.

„Sper ca de această dată domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României şi nu ca şi candidat. Trebuie să primeze interesul României şi al românilor. Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să îşi primească salariile, pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt importante pentru români. Când vine vorba de interesul românilor, trebuie să acţionăm cu foarte multă responsabilitate.”,

a declarat Viorica Dăncilă.