Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat recent la un post de televiziune că Mircea Diaconu, candidatul independent susținut în alegerile prezidențiale de ALDE și Pro România, joacă un rol prost în politică. Potrivit ministrului Trif, Mircea Diaconu dă dovadă de falsitate când declară că merge prin țară cu un ARO 10.

„Am crescut cu filmele lui Mircea Diaconu. Din păcate… în politică joacă un rol prost. Se vede că este fals. Nu poți să ieși să spui că umbli cu un ARO 10… când te vede lumea în București cu altă mașină. În urmă cu câteva zile, ne-am întâlnit la semafor și nici vorbă de ARO 10… Este doar o imagine falsă și foarte ieftină care nu mai ține la public”,

a spus, potrivit dcnews.ro, ministrul Bogdan Trif la Realitatea TV.

Cunoscut drept un pasionat al automobilelor istorice, potrivit declarațiilor de avere publicate de BEC în momentul înscrierii în cursa pentru Cotroceni, candidatul Mircea Diaconu deține, pe lângă celebrul Aro 10 fabricat în 1996, încă două mașini, un Citroen Mehari din 71 și un Smart fabricat în 2001.

Totodată, pe lângă cele trei autoturisme, Mircea Diaconu deţine, împreună cu soţia, cinci terenuri intravilan, un apartament, două case de locuit, o casă de vacanţă şi un grajd dobândite în perioada 1974-2016. Independent de soție,  Mircea Diaconu mai are şi patru conturi bancare în sumă de 26.516 lei şi 113.340 euro și înregistrează venituri din pensii – 95.154 lei, din mandatul de europarlamentar – 150.913 euro şi 244.527 lei, precum şi din drepturi de autor – 2.200 lei. Soţia candidatului Mircea Diaconu, Diana Diaconu, înregistrează venituri anuale de la Teatrul Nottara de 48.448 lei.

Foto:botosaninecenzurat.ro