Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat duminică seara la un post de televiziune că Biroul Politic Central al ALDE va discuta, luni, propunerea de înlocuire din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Liderului ALDE, a pus decizia de înlocuire a lui Teodor Meleșcanu de la conducerea MAE, pe seama “percepţiei publice care s-a creat despre ministrul de Externe”.

“Am discutat cu mai mulţi colegi din conducere într-o manieră informală şi mâine(n.r-luni) vom avea o reuniune a Biroului Politic, în care vom propune înlocuirea din funcţie a ministrului de Externe. Cred că percepţia publică care s-a creat despre ministrul de Externe îi afectează atât propria capacitate de lucru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu duminică, la Antena 3.

Tăriceanu a adăugat că îl apreciază pe Teodor Meleşcanu, însă percepţia sa publică nu este favorabilă. Totodată, președintele ALDE a precizat că nu va participa la şedinţa de luni a Biroul Politic Central al ALDE, fiind în concediu.

„Îl apreciez pe Teodor Meleşcanu, însă amândoi ştim cât e de greu să lupţi împotriva percepţiei publice. Am avut o discuţie cu el pe acest subiect. La şedinţa de mâine, la care nu voi fi prezent, pentru că sunt în concediu, colegii mei vor stabili. Avem câţiva candidaţi şi colegii mei vor alege unul dintre aceşti candidaţi. Colegii mei vor anunţa după şedinţa Biroului Politic”, a conchis Tăriceanu.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAE, preluat de Agerpres, ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu va participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe şi va avea un dejun de lucru la care invitat special este ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Nicolae Popescu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat recent, referitor la remaniere, că a solicitat o analiză pentru fiecare minister în parte, astfel, printre ministerele vizate fiind şi portofolii deţinute de colegii de coaliție. Preşedintele PSD a adăugat că a explicat colegilor de coaliţie situaţia, faptul că a făcut o analiză la opt ministere, iar ulterior le va comunica decizia CEx al PSD de luni.

Foto:Mediafax