În urma analizării semnăturilor depuse la Biroul Electoral Central, acesta anunță și prima respingere din cursa prezidențială:

„Respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale domnului VIOREL CATARAMĂ pentru alegerea Președintelui României din anul 2019. Motivul: 94.170 de semnături din cele 230.341 prezintă <<elemente de similitudine evidente>>”.

BEC confirmă ca valide semnăturile depuse de candidatul PSD Viorica Dăncilă și candidatul PMP Theodor Paleologul.

Viorel Cataramă a contestat decizia BEC la Curtea Constituțională deoarece este „profund nelegală”.

„Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”,

a declarat Viorel Cataramă pentru Mediafax.

Update: Curtea Constituţională a admis contestaţia împotriva deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019.