Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat duminică decizii privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie ale lui Klaus Iohannis, Mircea Diaconu, Hunor Kelemen şi Dan Barna. Totodată,  BEC a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma. Potrivit unui comunicat al BEC,  peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse de fostul lider al minerilor din Valea Jiului erau, de fapt, fotocopii sau prezentau elemente de similitudine evidentă.

Potrivit unui comunicat al BEC,  „în şedinţa din data de 22 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat următoarele decizii: Decizia nr.13/D din 22.09.2019 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Klaus-Werner Iohannis pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019; Decizia nr. 14/D din 22.09.2019 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Mircea Diaconu pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019; Decizia nr. 15/D din 22.09.2019 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Hunor Kelemen pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019 şi Decizia nr. 17/D din 22.09.2019 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Ilie-Dan Barna pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019“, anunță Agerpres.

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a renunțat să mai depună semnăturile de susținere strânse de echipa sa și s-a retras din cursa prezidențială. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că soția sa, Gabriela Firea, o susține în campania electorală pe Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru Cotroceni.

„Sunt mulţi cei care cred în aceste idealuri. O mână de oameni inimoşi au strâns şi 259.950 de semnături pentru mine. Din toată ţara. Le mulţumesc din suflet şi îi asigur că nu voi abandona principiile care m-au călăuzit întreaga viaţă. Sper să nu-i dezamăgesc. Dar înţeleg actualul context politic, sunt matur şi responsabil, îmi iubesc familia, am analizat situaţia şi, prin urmare, nu am cum să continui cu depunerea candidaturii.”,

a scris Pandele pe Facebook.

Claudiu Crăciun, candidatul partidului Demos la alegerile prezidențiale, a afirmat, duminică, la BEC, că nu a reușit să strângă numărul de semnături necesare validării, însă depune cele 13.000 de semnături adunate în semn de respect pentru efortul depus de întreaga echipă de campanie.

BEC a mai confirmat în ziua de sâmbătă ca valide semnăturile depuse de candidatul PSD Viorica Dăncilă și candidatul PMP, Theodor Paleologu, anunțând însă respingerea candidaturii lui Viorel Cataramă.

Foto:Mediafax