Fostul președinte Traian Băsescu a susținut duminică seara la România TV că nu crede în şansele lui Alexandru Cumpănaşu de a intra în turul al doilea la alegerile prezidenţiale din toamnă. Potrivit liderului PMP, mulți dintre alegători vor acuza faptul că implicarea lui Alexandru Cumpănaşu în ancheta privind răpirea Alexandrei Măceșanu a avut ca scop strângerea de capital politic în vederea candidaturii acestuia la alegerile prezidențiale.

„Nu-i dau şanse, pentru că mulţi vor pune zbaterea lui legată de drama Alexandrei pe seama intenţiei de a candida la prezidenţiale şi va pierde foarte mult. (…) Sunt convins că foarte mulţi vor pune atitudinea lui pe seama faptului că a vrut de la bun început să candideze la prezidenţiale. Nu am convingerea că domnul Cumpănaşu era unul care îi cumpăra ghetuţe Alexandrei, se ducea îmbrăcat în Moş Crăciun să îi ducă daruri. Nu cred că a fost tipul acesta de unchi domnul Cumpănaşu şi poate şi-o aduce aminte de la botez”,

a declarat, potrivit Mediafax, Traian Băsescu.

Alexandru Cumpănaşu și-a anunţat, săptămâna trecută, pe Facebook, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, făcând un apel la oameni să dea semnăturile necesare în acest sens. Alexandru Cumpănaşu și-a  motivat dorința de a accede în această funcţie pentru a lupta cu clanurile mafiote. „În doi ani îmi voi da demisia, dacă nu voi rade toate clanurile din ţara asta”, a susținut Cumpănașu în momentul în care a anunțat că este interesat de o implicare în lupta pentru Cotroceni.

Deși Traian Băsescu nu crede că Alexandru Cumpănaşu are șanse reale în demersul său, europarlamentarul PMP consideră că o parte din electoratul de stânga ar putea vota pentru Alexandru Cumpănaşu, deşi acesta are un mesaj dur împotriva statului.

Foto:Mediafax