După ce președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că va susține Guvernul Orban doar dacă Partidul Mișcarea Populară (PMP), partid fondat de Traian Băsescu, nu va fi cooptat la guvernare, duminică, fostul președinte s-a dezlănțuit la adresa președintelui ALDE. Traian Băsescu l-a numit pe Tăriceanu „marele campion” al trădărilor și l-a invitat pe acesta ca atunci când va merge în Aleea Modrogan, la sediul PNL, să folosească ușa din spate, pentru că acolo se află o tavă cu oase pentru câinii de pripas, de unde Tăriceanu se poate servi în voie.

„Mânat de ură şi aroganţă <<marele campion>> al trădărilor, Tăriceanu, proaspăt văruit în opozant, vrea eliminarea PMP din orice variantă de participare la guvernare, ca şi cum PMP ar fi fost până acum servitor prin curtea PSD şi nu ALDE cu uşierul şef Tăriceanu. Şi ca argument suprem al poziţiei sale, fostul manechin foloseşte acuzaţiile aduse mie de Consiliului CNSAS majoritar PSD”,

a scris fostul președinte Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook.

Traian Băsescu susține în textul publicat că există diferențe majore între procesul său civil cu CNSAS și dosarul în care Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat pe Tăriceanu că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial. Băsescu susține că, spre deosebire de liderul ALDE, el nu a încercat tergiversarea dosarului și nici nu s-a ascuns după majoritatea PSD de la Senat, care a respins începerea urmăririi  penale.

„1.Eu sunt acuzat de CNSAS şi am un proces civil care va fi judecat în final la ICCJ (am pierdut la Curtea de Apel şi fac recurs) .
Tăriceanu este acuzat de DNA pentru fraude şi nu va fi judecat de nimeni;
2.Eu m-am prezentat în instanţă de la prima citaţie, fără a încerca să tergiversez procesul.
Tăriceanu a tergiversat aproape un an analiza dosarului său în Comisia Juridică a Senatului;
3.Eu m-am prezentat în faţa judecătorilor fără niciun fel de amânare.
Tăriceanu, <<adevărat bărbat>>, s-a ascuns în spatele majorităţii PSD din Senat care prin vot a respins începerea urmăririi penale;
4.Eu voi avea o decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei (şi sper că va fi una favorabilă mie).
Tăriceanu va târâi după el suspiciunea de participare la fraudă pentru că i-a fost frică să meargă în faţa judecătorilor.
Tăricene, mai citeşte o dată postarea şi vezi diferenţa dintre noi în privinţa justiţiei. Asta te va lămuri de ce eu am câştigat de câte două ori Primăria Capitalei şi Palatul Cotroceni, iar tu ai trăit în politică numai din trădarea partenerilor politici, ca să primeşti câte ceva de la cei pentru care ai trădat.
Şi un sfat: când vei merge cu basca în mână la PNL să-ţi negociezi preţul trădării, intră în sediul central din Modrogan pe uşa din spate.
Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul.
Iar dacă la plecare ieşi tot pe uşa din spate, mai ia unul că nu le numără nimeni.”,

a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Foto:stirileprotv.ro