Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a putut prezenta luni la ICCJ  unde urma să fie audiat în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, dosar în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, acesta fiind internat intr-o clinică privată.

Potrivit declarațiilor făcute de avocatul Olguţei Şefu, cealaltă persoană din dosarul DGASPC, apărarea celor doi înculpați au depus la ÎCCJ cereri prin care se arată că decizia de la fond a fost pronunţată de un complet nelegal şi cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupţie.

„Trebuie spus că în calitate de avocat am invocat această nulitate absolută în dosarul din apel, pentru clienta mea nu pentru altcineva, şi că am deplină încredere în modul de soluţionare a ei de către completul de judecată investit. Dacă se va admite acest motiv de apel, soluţia legală este trimiterea cauzei spre rejudecare în fond la un complet de 3 judecători specializat pe judecarea cauzelor de corupţie, legal înfiinţat.” a scris pe Facebook avocatul Adrian Toni Neacşu.

Unul dintre judecătorii din dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit Regulamentului de organizare a instanţei supreme, ocuparea postului vacant se va face prin tragere la sorți în şedinţă publică. În acest caz, este posibil ca, în momentul în care va fi desemnat un înlocuitor al magistratului pensionat, dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman să fie reluat de la zero.

În condițiile în care Liviu Dragnea nu s-a prezentat la audierile de luni, magistraţii ÎCCJ au decis ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul DGASPC Teleorman în data 15 aprilie, la ora 11:00.

Foto:Mediafax