Potrivit programului stabilit în Birourile reunite ale Parlamentului, marți au avut loc în Comisiile de specialitate audierile a opt dintre cei șaisprezece miniștri propuși în Guvernul Orban. Astfel, șapte dintre cei opt miniștri propuși, audiați marți în Parlament, au primit aviz pozitiv. Singurul liberal ce nu a reușit să treacă de votul comisiilor a fost deputatul Florin Cîțu. Acesta a fost propus pentru postul de ministru al Finanțelor, însă în urma votului, 19 voturi au fost pentru și 19 împotrivă,  a primit aviz negativ.

Ion Marcel Boloș, ministrul propus al Fondurilor Europene, audiat în şedinţa Comisiilor reunite pentru Afaceri Europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a primit aviz favorabil, 21 voturi pentru, 4 voturi împotrivă şi 6 abţineri.

Victor Costachepropus la Ministerul Sănătății, audiat în Comisiile reunite pentru Sănătate a primit aviz favorabil, 14 voturi pentru și 4 abțineri.

Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, audiat în Comisiile reunite de Cultură, aviz pozitiv, acesta a obținut 14 voturi pentru și patru împotrivă.

Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, audiat în Comisiile pentru buget ale Camerei Deputatilor şi Senatului, singurul ministru propus care a primit aviz negativ.

Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, audiat în Comisiile reunite pentru Aparare. Fostul șef al Armatei Române a primit 18 voturi pentru, 6 contra şi o abţinere.

Marcel Vela, propus pentru portofoliul Interne, audiat tot în Comisiile reunite pentru Apărare ale Parlamentului,  a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate: 17 voturi pentru, 10 contra.

Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii, audiat în Comisiile reunite pentru Agricultură a primit la rândul său aviz favorabil din partea parlamentarilor din comisiile reunite pentru agricultură.

Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului, audiat in Comisiile reunite pentru Mediu ale Parlamentului a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Costel Alexea primit 23 de voturi „pentru”, 5 voturi „împreună” și 5 abțineri

Miercuri, în cea de a două zi stabilită pentru audierea miniștrilor propuși pentru ocuparea portofoliilor din guvernul Orban, vor fi audiația miniștrii nominalizați pentru portofoliile de la Tineret, Educație, Economie, Dezvoltare, Externe, Muncă, Justiție, Transporturi.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea