Andrei Caramitru, membru în comisia USR-PLUS de elaborare a programului de guvernare, și fost consilier onorific al președintelui USR Dan Barna, într-un mesaj postat pe Facebook susține că în cazul în care un guvern al actualei opoziții nu va rezolva problema pensiilor speciale, va „muri cu ei de gât“.

„Știți ce mi se pare odios? Pensiile astea nesimțite. Și nu doar sumele. Mă enervează că nu sunt taxate deloc. E o bătaie de joc inimaginabilă. Dacă muncești și ai un salariu net de 3000 de lei, taxele pe care le plătești la stat sunt cam 2500 de lei. 75% din net! Dacă ești Tudorel Toader ai o pensie brută de 30’000 de lei pe lună. Pe care plătești taxe de 2800 de lei. Adică 10% din net. De 7.5 ori mai puțin! Nu există țară în care așa ceva se întâmplă. Nicăieri. Nu o să accept ca un guvern al actualei opozitii să nu rezolve măcar egalizarea taxelor cu cele pe muncă (pentru pensiile mari) și aplicarea legilor depuse de USR. Mor de gât cu ei dacă le e frică să facă asta !”,

a scris Caramitru pe Facebook.

Potrivit unei analize g4media.ro, Andrei Caramitru (membru al echipei care scrie programul de guvernare al USR) și Florin Cîțu (liderul senatorilor PNL) sunt doi exponenți ai noii generații de politicieni, care au ajuns în ultima perioadă în lumina reflectoarelor pentru poziționările radicale pe chestiuni politice și economice.