Andrei Caramitru, consilierul președintelui USR, Dan Barna, iese din nou la rampă cu o nouă declarație controversată prin care solicită procurorilor douăzeci de ani de închisoare pentru membrii din conducerea guvernului și a parlamentului din perioada 2017-2020, într-un ipotetic scenariu care se desfășoară în 2021.

“Asta e știrea zilei de azi (așteptata de 30 de ani). Adevarul iese întotdeauna la lumină.

Știrea anului 2021 sunt sigur că va suna așa: “Dosarul PSD: procurorii susțin că lotul inculpaților, membri in conducerea guvernului și parlamentului din perioada 2017-2020, a colaborat cu agenți ai Rusiei pentru destabilizarea constituțională și economică a țării, favorizând interesele economice ale Rusiei in detrimentul României – fapte prevăzute de art 394 CP. Procurorii cer pedeapsa maxima – 20 de ani. Inculpații rămân in arest preventiv.”

A scris Andrei Caramitru pe facebook.

Andrei Caramitru nu este la prima controversă de acest gen, la anunțarea înscrierii în USR amenințând alianța PSD-ALDE cu un ipotetic OUG care să îi închidă pe toți după preluarea puterii de către USR+PLUS, recent comparând situația demografică din România cu Holocaustul, lucru ce i-a adus numeroase critici chiar și din propriul partid.