Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, intenționează să facă anumite schimbări în modul în care funcţionează Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie “și nu să o desfinteze așa cum s-a vehiculat în aceste zile în presă”.

“Niciodată nu am vorbit despre desfiinţarea acestei secţii. Plus, niciodată nu am luat în discuţie ca Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie sub coordonarea Ministerului de Justiţie, ci doar am luat în discuţie să fie sub coordonarea plenului CSM, pentru că acum este doar sub coordonarea unei secţii din CSM şi anume cea a judecătorilor”

A afirmat Ana Birchall într-o intervenite la Antena 3.

În acest moment potrivit articolului 88 indice 1, alin. (4) al Legii 304/2004, acestă secție specială funcționează sub controlul CSM, deși au refuzat până acum să facă numirile în funcție.

“Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este condusă de un procuror-şef secţie, ajutat de un procuror-şef adjunct, numiţi în funcţie de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în condiţiile prezentei legi.”

Reamintim faptul că tot în presă s-a vehiculat faptul că în ultima ședința CEx, aceste modificări dorite de Birchall au fost motiv de scandal între Ministrul Justiției și premierul Dăncilă, aceasta declarând că îi pare rău că a numit-o în funcția de Ministrul Justiţiei pe Ana Birchall.

Foto: Ambadasa SUA la Bucuresti/Facebook