După ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat în cursul zilei de marţi, că a transmis către Cotroceni propunerea pentru ca Ana Birchall să ocupe în continuare, interimar, și funcţia de vicepremier pe parteriate strategice, precizând totodată că aşteaptă un răspuns din partea preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, emis marți, se arată că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a ministrului Justiţiei Ana Birchall în funcţia de vicepremier interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 11 iunie a.c., decretul pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, ministrul justiţiei, ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va face propunerile de vicepremieri plini până la finalul lunii iunie, când este aşteptat să demisioneze Viorel Ştefan.

Foto:Digi24