Pe 8 decembrie 2018, primarii PNL Gheorghe Falcă, Nicolae Robu, Ilie Bolojan și Emil Boc anunțau nașterea „Alianței Vestului” care își asuma public atragerea directă de fonduri europene pentru dezvoltarea unei serii de proiecte comune de infrastructură pentru cele patru orașe (Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara). La un an de la această manevră de PR electoral, conform deputatului PSD Horia Nasra, alianța s-a dovedit un eșec total deoarece „zero fonduri europene atrase, zero realizări, zero demersuri și kilometri din autostrada promisă, care urma să conecteze cele patru orașe”, şi nu are nici măcar intenția vreunui proiect de dezvoltare interregională în ciuda sprijinului pe care îl putea primi de la guvern prin programul PNDL.

„Zero fonduri europene atrase, zero realizări, zero demersuri și kilometri din autostrada promisă, care urma să conecteze cele patru orașe, Timişoara – Arad – Cluj-Napoca – Oradea. Practic, clujenii au plătit 160.000 de mii de euro într-un an pentru un simplu exercițiu de PR electoral.

De două luni, cei patru edili au la dispoziție și suportul Guvernului PNL, însă nici în această perioadă, nu am văzut vreo măsură concretă pentru dezvoltarea unei rețele de transport public intraregional și interregional, pentru urgentarea realizării trenului de mare viteză între cele 4 orașe.

Vrem fonduri europene atrase, domnilor primari, nu promisiuni nerespectate și conferințe de presă electorale. A trecut un an și nu ați realizat nimic, în condițiile în care teoretic proiectul alianței este generos. Revigorați alianța sau asumați-vă eșecul!”,

a declarat deputatul PSD Horia Nasra.

Foto: Antena 3