Într-o intervenţie telefonică, vineri, la Digi 24, europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache a declarat că Alianţa USR-PLUS va depune plângere penală după mesajele de tip Fake News răspândite în online de PSD. Potrivit liderului PLUS, mesajele false conţineau elemente de identitate vizuală aparţinând celor două formaţiuni şi erau menite să descurajeze participarea la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Este vorba de un furt, pur şi simplu. Este un furt de identitate, un furt de siglă – acestea sunt protejate prin lege şi avocaţii noştri lucrează deja la o plângere penală în acest sens. Tratăm foarte serios acest lucru. Identitatea folosită în acele mesaje, în îndemnurile de pe Facebook, e exact identitatea noastră, se foloseşte sigla noastră şi aceasta este o faptă penală pentru care, sperăm noi, autorităţile să ia măsurile legale potrivite şi să ajungă la un rezultat”,

a explicat Dragoş Tudorache, la Digi 24.

Europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache a mai spus că PSD intenţionează prin aceste fapte să denatureze procesul electoral.

Este şi o încercare de denaturare a procesului electoral. Suntem deja în campanie electorală pentru turul doi şi astfel de mesaje false nu fac decât să denatureze ceea ce ar trebui să fie un proces electoral cinstit, deschis pentru că asta le datorăm cu toţii alegătorilor. Atunci când liderii unui partid îşi asumă o informaţie înainte de a o verifica sau înainte de a se asigura că acea informaţie este adevărată sau nu, îşi asumă şi responsabilitatea politică pentru ceea ce fac“.

În replică la acuzațiile lansate de Alianța USR-PLUS, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a declarat că nu știe să se fi lansat din PSD aceste materiale. Dăncilă i-a sfătuit pe cei din USR-PLUS „să se uite către Palatul Cotroceni, către candidatul Iohannis şi nu către PSD, pentru că noi nu ne luptăm cu USR-PLUS“.

Foto:Digi24