În condițiile în care Mircea Diaconu, candidatul independent susținut de alianța UN OM (PRO România-ALDE), nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a anunțat duminică seara că alianța dintre cele două partide s-a încheiat după primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Astăzi, alianţa noastră electorală cu PRO România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat. Era vorba de o colaboare care poartă în dicţionar numele de alianţă. Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat şi legi în unanimitate, dar în ceea ce priveşte formalizarea printr-o înţelegere care să aibă un obiectiv comun, această înţelegere se încheie azi”,

a declarat Varujan Vosganian, la Antena 3.

Potrivit datelor furnizate de AEP, Mircea Diaconu a înregistrat un procent de 9,25%. În turul doi al alegerilor prezidențiale, alături de Klaus Iohannis (36,65%) va merge candidatul PSD, Viorica Dăncilă (23,79%), care l-a devansat pe Dan Barna, candidatul USR-PLUS.