Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceșanu – una dintre victimele cazului Caracal – și candidat la alegerile prezidențiale 2019, îl socotește responsabil pe Klaus Iohannis pentru drama de la Caracal și îl acuză că a confiscat-o electoral, considerand că după ultimele declarații politice pe margina subiectului acesta și-a pierdut credibilitatea în faţa electoratului și, implicit, alegerile prezidențiale.

„CONFISCAREA ELECTORALĂ A DRAMEI DE LA CARACAL!

Calculele electorale ale unor politruci:

Ieri seară, contra-candidatul Iohannis și-a pierdut orice brumă de credibilitate și, practic, a pierdut alegerile prezidențiale. După discuția avuta cu mine personal citez: <<Domnule Președinte, sunteți ultima noastră speranță ca familie. Dumneavoastră ați trecut cazul prin CSAT. Am informații vitale despre înălț demnitari care îl protejează pe Dincă și despre procurorii DIICOT care refuză să-și facă treaba>>. Iohannis a răspuns: <<Domnule Cumpănașu, să lăsăm procurorii DIICOT să-și facă treaba. Am toată încrederea în DIICOT. În plus EU NU POT INTERVENI ÎNTR-O ANCHETĂ>>. Păi, domnule contra-candidat, să înțeleg că ați încălcat CONSTITUȚIA aseară, conform propriilor spuse? Ai pentru ce îi cereţi mai exact DEMISIA lui BĂNILĂ? Pentru că nu a declarat-o MOARTĂ pe Alexandra în timpul dorit de dumneavoastră? Sau pentru că dezvăluirile mele din ultima vreme (doar 5%) și cele care mai urmează, vor arunca DIICOT și statul pe care (NU) l-ați condus în aer și știți asta deja?

Dacă la 5% din dezvăluiri, vreți să plece șeful DIICOT, săptămâna viitoare cine va mai pleca?… În același timp, poate spuneți poporului român cum ați refuzat să-i acordați Alexandrei <<Ordinul Naţional în grad de Cavaler>> pentru curajul dovedit și trezirea națiunii române. În schimb, policienii, fără nici un merit, au primit această distincție. În plus, ați văzut că scădeți vertiginos în sondaje și, din pur calcul electoral, CONSULTANȚII v-au sfătuit să faceți CEVA, ORICE, ca să vă opriți scăderea. Doar că DUMNEAVOASTRĂ L-AȚI NUMIT PE BĂNILĂ, NU EU!

DUMNEAVOASTRĂ AȚI ASISTAT PASIV LA ZECILE DE ABUZURI DIN ACEST CAZ!

DUMNEAVOASTRĂ FACEȚI DIFERENȚIERI ÎNTRE CELE 2 FAMILII, UITÂND CĂ PROCURORII DUMNEAVOASTRĂ AU EMIS MANDAT DE ADUCERE PE NUMELE FAMILIEI MELE.

DUMNEAVOASTRĂ, PRESA ȘI POSTACII DUMNEAVOASTRĂ, ne-au spus să NU mai criticăm DIICOT, că știu ei ce fac. Să nu-i supărăm pe ZEI, căci exercităm PRESIUNI asupra JUSTIȚIEI INDEPENDENTE.

Așa că, de aseară, stimate contra-candidat, ați pierdut și bruma de încredere pe care o mai aveați la naivii României. Dumneavoastră sunteți PATRONUL lui Bănilă și al acestui sistem care acoperă ADEVĂRUL în cazul fetelor, în loc să îl afle. Dumneavoastră ați lăsat țara, din ambiții și calcule prostești, fără Ministru de Interne, fără Ministru al Justiției şi acum vreţi să CÂȘTIGAȚI CAPITAL ELECTORAL pe drama familiei mele! Mai bine puneți-vă SUPUȘII să caute și să găsească fetele.

P.S.: Era să uit, mai am o întrebare: V-ați arătat preocupat și îngrijorat de drama copilului ucis de pedofilul olandez, de modul în care DIICOT se ocupă de aflarea adevărului în cazului copiilor Alexandra și Luiza. Atunci, am o întrebare, stimate contra-candidat: AȚI FOLOSIT ÎN CAMPANIA DE STRÂNGERE DE SEMNĂTURI COPII DE 12-13 ANI?

La 35 de grade afară şi plătindu-i cu 70 lei pe zi? Până analizați <<cu îngrijorare>> acest subiect, voi publica eu un filmuleț!!”,

a scris Cumpănașu pe Facebook.

Atacul lui Cumpănașu vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la cazul Caracal, solicitând, luni, demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

„Au trecut deja două luni de la tragedia îngrozitoare de la Caracal care a zguduit România. Atunci am convocat imediat Consiliul Suprem de Apărare a Țării, am indicat în mod explicit care sunt măsurile urgente care trebuie luate de Guvern și am cerut, în mod repetat, acțiuni clare. Totodată, am tras repetate semnale de alarmă către toți cei care conduc instituțiile statului că au obligația să își exercite cu maximă responsabilitate misiunea de a proteja cetățenii țării noastre.

În condițiile în care oamenii au așteptarea legitimă de a fi apărați, este revoltător modul în care, în ultima săptămână, unele instituții publice au reacționat atât în ceea ce privește ancheta de la Caracal, cât și în ceea ce privește ancheta legată de cumplitul caz din Dâmbovița.

În ambele cazuri, am văzut reacții întârziate, gesturi publice de-a dreptul scandaloase care denotă lipsa de preocupare pentru victime și pentru familiile victimelor. Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal este un exemplu de <<așa nu!>>. Este extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente, prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate.

Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror-șef la DIICOT, să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție.”,

a declarat Klaus Iohannis.