Alexandru Cumpănașu anunță că săptămâna viitoare va înființa, împreună cu familia, fundația „Alexandra Măceșanu pentru Curaj și Demnitate Umană”, care va acorda burse și va administra linia telefonică gratuită unde pot fi semnalate eventualele rețele care acționează în licee, conform Mediafax.

„Săptămâna viitoare împreună cu părinţii vom înfiinţa fundaţia <<Alexandra Măceşanu pentru Curaj şi Demnitate Umană>> (indiferent că este în viaţă sau nu). Nu mai am încredere în mulţi angajaţi din statul român că aceştia pot controla furtul copiilor noştri din licee sau racolarea lor într-un anturaj care să-i exploateze. Fundaţia va acorda bursele <<Alexandra Măceşanu pentru Curaj>>, dar va administra şi linia telefonică gratuită la care să sune anonim părinţi şi copii pt a raporta orice semn de găşti, clanuri, derbedei care acţionează în licee sau în preajma acestora. Apelanţii vor beneficia de anonimat iar NOI vom face investigaţii pe cont propriu, vom dovedi aceste situaţii şi vom colabora cu Parchetul fără a divulga numele celor care au sunat”,

a scris unchiul Alexandrei pe Facebook.

Alexandru Cumpănașu a mai precizat că procurorii trebuie, în acest moment, să își concentreze ancheta pe găsirea Alexandrei și a Luizei.

Reamintim că INML a anunțat sâmbătă prin intermediul DIICOT că nu a putut indentifica cui aparțin oasele indicate de Gheorghe Dincă în pădurea de lângă Caracal, deoarece nu s-a putut extrage suficient ADN din resturile calcinate excesiv.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a declarat pentru MEDIAFAX că INML nu a putut indica un profil ADN pentru oasele din pădure deoarece combustia creată în butoiul în care ar fi fost arse rămășițele a eliminat orice urmă biologică. Chesnoiu mai spune că anchetatorii au lucrat „ca la carte”.

„Este un rezultat provizoriu și parțial pentru că vizează acel femur și dacă nu a avut nimic de spus acest raport pentru că acea combustie pe termen lung a făcut să dispară orice urmă biologică. Nici nu au avut autoritățile ce să comunice familiei, deci nu au greșit cu nimic autoritățile, pentru că nu aveau un rezultat concret, doar că în acel femur nu s-a găsit niciun ADN pentru că este distrus din punct de vedere biologic, acea parte osoasă. Mai sunt niște dinți acolo, și aceștia vor fi analizați și să sperăm că poate vom găsi acolo ceva”,

a declarat, pentru MEDIAFAX, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Potrivit lui Chesnoiu, rămâne să fie analizate și alte probe găsite în pădure (dinți), însă în casa lui Dincă au mai fost găsite indicii care ar putea face lumină în acest caz.