Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre victimele cazului Caracal, anunță că a strâns 300.000 de semnături pentru candidatura la prezidențiale în timp record, mai exact în 22 de zile de la anunțul că s-a răzgândit și că va candida pentru cea mai înaltă poziție în stat, pe care le va depune duminică seară odată cu candidatura la BEC. Pentru intrarea în cursă are nevoie ca 200.000 de semnături să fie valide, urmând a fi una din marile surprize pentru alegerile din luna octombrie.

„A venit MOMENTUL să fiu exact așa cum voi, prin determinarea și sprijinul vostru, m-ați motivat să fiu: DIRECT, TRANȘANT, DETERMINAT 
Nu îmi doresc să reiau subiectul candidaturii mele la Președinție! Consider că l-am încheiat. Concluzia este una singură: dacă nu erați voi, oamenii simpli și adevărați ai acestei țări, NU AȘ FI CANDIDAT NICIODATĂ Meritul exclusiv al demersului meu vi se datorează vouă! Durerea familiei mele, frustrarea în fața nedreptăților, amplificată de strigătul vostru pentru ADEVĂR, au fost resorturile care au contribuit decisiv la hotărârea mea. O decizie care îmi va marca existența, toată viața de acum înainte.
Din acest motiv, am obligația de a face unele declarații asumate, care să lămurească misterul boicotului la care sunt supus constant în ultimele zile.
Mă adresez <<laboratoarelor sistemului>> și deontologilor care le populează. Sfatul meu este să vă dați deoparte. Să nu mă subapreciați! Să înțelegeți că ȘTIU enorm de multe adevăruri care o să vă îngroape în ticăloșia voastră.”,

susține Alexandru Cumpănașu, care devoalează faptul că a fost cenzurat pe Facebook și televiziuni de un sistem pe care îl știe foarte bine și pe care acum îl consideră a fi „în vrie”.

„Ați încercat să îmi cenzurați postările sponsorizate de pe Facebook! Ați <<apăsat butoane>> pentru a mă reduce la tăcere. Nu v-a mers! Mi-am revenit în fix 12 ore, pentru că Românii acestei țări au urmărit dezvpluirile mele, când o țară întreagă era dezinformată și manipulată! Un sistem PE CARE EU ÎL CUNOSC încearcă acum din răsputeri să îmi suprime orice apariție publică. Dintr-o zonă <<obscură>> a aceluiași sistem, a fost dat ordinul pe <<unitate>> să FIU INTERZIS ( ) în platourile unor televiziuni, pe care le consideram (și încă le mai consider) respectabile. Cât de disperat să fie SISTEMUL, dacă au fost transmise instrucțiuni clare, ca numele meu să nu fie pomenit în nici o dezbatere televizată? 
Vă spun eu: SISTEMUL e disperat! E in vrie! Știu cine a apăsat butonul de PANICĂ! 
Și vreau să-i asigur pe cei care încearcă să mă oprească să vorbesc, că nu O SĂ TAC, NICIODATĂ Voi fi mult mai incisiv şi mai hotărât! Dacă tot vă este teamă de mine, atunci să vă dau motive temeinice, să vă fie GROAZĂ  Ați încercat (cunoaștem procedurile tehnice) să îmi fragmentați live-urile de pe Facebook, să îmi opriți accesul la orice sursă de informare a electoratului (presa scrisă, presa online, agenții de știri etc). Vă anunț respectuos că voi depăși toate aceste piedici. Am această OBLIGAȚIE față de românii adevărați care mă susțin. Ați lansat zvonul că mă voi retrage din cursă, că nu voi strânge numărul legal de semnături, aţi manipulat sondaje de opinie pentru a mă demoraliza.
Ați depus tot acest efort DEGEABAPentru că alături de mine, sunt oameni pe care nici nu-i bănuiți măcar, profesioniști care și-au riscat viețile pentru a afla ADEVĂRURI! Aceşti OAMENI sunt căliți în lupte mult mai dure și nu VOR CEDA  Niciodată Din vina voastră, a celor care încercați să mă opriți, aţi transformat o confruntare electorală, într-un RĂZBOI TOTAL! Pe care eu, sunt dispus să îl duc! Până la capăt! Unii au coborât atât de jos, încât mi-au promis sprijinul lor și acum s-au ascuns de frica sistemului!
Celor care au ordonat suprimarea vocii mele le transmit doar atât: SISTEMUL poate fi învins de oameni care îl cunosc! Și vă anunț respectuos, că știu infinit mai mult, decât ați dori să uit! Asta pentru că nu lupt pentru mine! Lupt pentru ADEVĂR şi pentru ROMÂNIA  România noastră, nu România lor! Există viață și după aceste alegeri. Este decizia celor care vor să mă cenzureze, dacă ei aleg ca ACEASTĂ viață să fie un COȘMAR! Pentru că asta va fi, dacă mai procedați așa! GATA  Ați mers mult prea departe! Și, spre dezamăgirea voastră, m-ați motivat!”,

scrie Alexandru Cumpănașu, pe Facebook.