Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Iași, că partidul său a propus social-democaților ca din cei 19 miniştri, patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România.

„Fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor, nu funcţie de importanţă pentru că nu toate au aceeaşi importanţă, dar funcţie de specific, unele au o pondere mai mare din perspectiva proiectelor derulate, altele au pondere mai mare în privinţa imaginii şi a relaţionării cu mediul internaţional şi societatea civilă”, a spus, potrivit Mediafax, Varujan Vosganian.

Potrivit sursei citate, propunerile înaintate de ALDE colegilor de coaliție sunt Transporturile, Dezvoltarea, Sănătatea sau Educaţia. Potrivit declarațiilor făcute de Varujan Vosganian, ALDE așteaptă un răspuns până săptămâna viitoare. Vosganian a mai precizat că săptămâna viitoare este „crucială” în ceea ce priveşte rămânerea ALDE la guvernare şi colaborarea cu Pro România. Recent, liderul ALDE Călin Popescut Tăriceanu a anunțat că partidul său a semnat un protocol de colaborare cu Pro România, partidul fostului prim-ministru PSD Victor Ponta.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a confirmat protocolul semnat cu ALDE și, totodată, miercuri, a publicat pe contul de Facebook câteva dintre condițiile pe care le-a pus celor de la ALDE pentru intrarea la guvernare.

Potrivit unor surse Mediafax, președintele PSD Viorica Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Pro România, Victor Ponta, urmează să discute în acest sfârșit de săptămână despre coaliţia de guvernare PSD-ALDE şi în ce formulă va merge aceasta mai departe în condițiile în care ALDE a semnat un protocol de colaborare cu Pro România.

Foto:Cotidianul