Fostul membru PSD Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu, şi-a anunţat, luni, înscrierea în partidul Pro România, într-o conferinţă de presă susţinută alături de liderul Victor Ponta. La o zi după intrarea în Pro România, Ţuţuianu a precizat că vor fi mulţi colegi din PSD Dâmboviţa care îl vor urma şi că îşi propune ca în 2020 să învingă PSD în acest judeţ unde acum, PSD, deţine majoritatea parlamentarilor şi majoritatea consilierilor, informează News.ro

“Vor fi mulţi din filiala PSD de la Dâmboviţa care vor veni alături de mine. Organizaţia PSD Dâmboviţa este una puternică. Şapte din cei nouă parlamentari ai judeţului sunt de la PSD, 22 consilieri judeţeni din 35 sunt de la PSD, peste 850 de consilieri locali. Practic, PSD în Dâmboviţa a dominat până acum viaţa politică locală. Mi-am propus să schimb acest echilibru de putere local şi sunt convins că mulţi din cei cu care am colaborat se vor alătura echipei Pro România. Unii o vor face astăzi, alţii mâine, cei mai mulţi după alegerile prezidenţiale din acest an şi, pe măsură ce se apropie momentul alegerilor locale. Un primar care ar veni azi şi ar demisiona din PSD îşi pierde mandatul”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

În cadrul aceleiași conferinţe de presă, președintele Pro România, Victor Ponta, a susţinut că partidul pe care-l conduce nu stă atât de bine cum o arată sondajele, dar că partidul are potenţialul să obţină 10% la alegerile europarlamentare din luna mai.