Propunerea Guvernului Orban pentru funcția de comisar european, europarlamentarul PNL Adina Vălean, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României, transmite Mediafax. La audierile din Comisii a fost prezent și premierul Ludovic Orban. Acesta a fost ținta unor ironii lansate de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Felicitări pentru propunere. N-am să pun întrebări. L-aş fi întrebat pe domnul Orban care este rolul său aici. Am să încerc să fac abstracţie, dar o să îmi fie foarte greu să fac acest lucru. Analizăm persoana propusă şi, din punctul meu de vedere, sunteţi persoana potrivită pentru postul de comisar, fapt pentru care vă voi da votul meu”,

a spus Teodorovici.

Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României au dat, marţi, aviz pozitiv pentru propunerea de comisar european la Transporturi Adina Vălean, cu 25 de voturi „pentru” şi trei abţineri. Un vot favorabil a primit Adina Vălean și din partea președintelui PRO România, Victor Ponta.

„Doamna Vălean a participat la propunerea doamnei Creţu pentru funcţia de comisar şi a susţinut-o şi cred că este important să o susţinem şi noi, la rândul nostru”,

a spus Ponta.

În timpul audierilor din Comisiile reunite ale Parlamentului, premierul Ludovic Orban a anunţat faptul că Adina Vălean a primit aviz pozitiv, în unanimitate, din partea Comisiei JURI, audierea Adinei Vălean, propunerea României pentru funcția de comsiar european la Transporturi, urmând a avea loc în data de 14 noiembrie în Comisia Transport şi Turism (TRAN).

Foto:realitatea.net