Recent, la un post de televiziune, fostul președinte, Traian Băsescu, a spus despre președintele PLUS, Dacian Cioloș, că este doar un executant de mandat al preşedintelui Franţei Emmanuel Macron şi nu are dreptul să gândească singur, susţinând totodată că Macron, dacă nu a reuşit cu reformele în Franţa, nu va reuşi nici la nivelul Uniunii Europene.

Marți, într-un mesaj postat pe Facebook, Dacian Cioloș comentează atacurile la adresa lui și a europarlamentarilor Alianței 2020 USR PLUS. Totodată, Cioloș i-a transmis lui Traian Băsescu că, “dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct și nu prin talk-show-uri cu informații eronate.”

“Am urmărit zilele acestea mai multe dezbateri care au mestecat câteva teme false despre mine și europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS. Am ales să nu răspund la fabulații reciclate înainte sau în timpul campaniei electorale. Observ însă că, în loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă. Eu unul nu voi cădea în această capcană, în care dezbateri democratice și consistente din Parlamentul European sunt tăvălite în discuții fără noimă în țară. Nu asta așteaptă cei care ne-au votat pe 26 mai. I-am spus și președintelui Traian Băsescu azi, când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct și nu prin talk-show-uri cu informații eronate. România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forța și la Bruxelles și la București, iar pentru mine aceasta este direcția. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară.” a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Reacția liderul grupului Înnoim Europa din Parlamentul European vine în urma declarațiilor făcute de europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, duminică seara la România TV.

“Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloş ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebitede ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialiştii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Şi atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, această mişcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o să reînnoiască Macron pentru ca nu este în stare să o reînnoiască Franţa. Reformele acute de care are nevoie Franţa nu a reuşit la el acasă şi vine prin Cioloş să reformeze UE. Sper ca UE să nu fie reformată după viziunea lui”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Foto:Mediafax