Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, la vârsta de 82 de ani. Trecerea în neființă a survenit în propria rezervă de la azilul privat pentru bătrâni de lângă București unde a locuit în ultimii ani, cel mai probabil în timpul somnului.

Conform libertatea.ro, vestea i-a șocat pe mulți dintre cei alături de care și-a petrecut ultimii ani, deoarece, față de ultimele luni în care s-a simțit rău, în ultimele zile starea sa se îmbunătățise. Zina Dumitrescu, născută Zenobia Bogoș, și-a câștigat în timp renumele de „Mama Modei Românești. A fost internată, în 2012, de fiul ei, Cătălin, într-un azil de bătrâni din apropierea Bucureștiului. Apropiații mamei Zina susțineau că aceasta ar suferi de Alzheimer.

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Ismail, Regatul României. După cel de-al Doilea Război Mondial familia s-a mutat la Pitești. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

La rândul ei a lansat mai multe manechine care au devenit celebre, între care: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad și Dana Săvuică. Tot Zina Dumitrescu a fost cea care l-a lansat pe Cătălin Botezatu.

A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

credit foto: Click.ro