Un hoț de buzunare din Ibiza a furat unul dintre cele mai valoroase ceasuri din lume, în valoare de aproape 1 milion de lire sterline de la un turist. Hoțul, considerat a fi în vârsta de 30 de ani, a furat ceasul de mână inspirat de Formula 1 de la proprietarul său din Azerbaidjan, în plină zi, după ce și-a îmbrâncit victima de mai multe ori. Bărbatului în vârstă de 22 de ani i s-a furat ceasul Richard Mille (RM) 50-03 McLaren F1 în valoare de aproximativ 1 milion de lire sterline, unul dintre cele 75 de piese unicat din întreaga lume.

Potrivit informațiilor furnizate de Daily Mail, turistul se plimba de-a lungul malului mării în orașul Ibiza alături de un prieten când a avut loc respectivul jaf. El a rămas cu răni la încheietura mâinii și la braț. Poliția a declarat că turistul care era cazat la un hotel din Ibiza s-a deplasat imediat la secția de poliție pentru a raporta acest furt.

Ceasul este un 50-03 McLaren F1 de la Richard Mille (RM), fiind evaluat la aproximativ 1.150.000 euro. Este cel mai ușor din lume, cântărind doar 40 de grame cu tot cu cureaua de cauciuc.

Ceasul este inspirat din monoposturile McLaren de Formula 1 și are un mecanism tourbillon de calitate superioară pentru cea mai fidelă acurateţe, ceea ce înseamnă că întregul mecanism din interiorul carcasei se rotește cu o rată de o revoluție pe minut pentru a anula efectele gravitației.

Și încă un aspect important pentru RM 50-03 este legat de faptul că are funcția de cronograf a fracțiunilor de secundă pentru a măsura timpii, o rezervă de putere de până la 70 de ore și un senzor al tensiunii la care este supus arcul principal al mecanismului, care împiedică întoarcerea manuală excesivă a acestuia.

credit foto: Club Villamar, Gentleman’s Car