O adolescentă plină de resurse a folosit ascensiunea unor dispozitive inteligente din ce în ce mai puternice pentru a ajunge la concluzia logică – tweeting-ul prin intermediul frigiderului inteligent al familiei sale după ce mama i-a confiscat telefonul. Potrivit The Guardian, adolescentei în vârstă de 15 ani, cunoscută doar sub numele de „Dorothy”, i-a fost interzis să folosească telefonul, dar a reușit să găsească o serie de moduri inovatoare de a ajunge la miile de followers ai acesteia de pe rețeaua de socializare – un dispozitiv Nintendo portabil, o consolă de jocuri Wii U și, în cele din urmă, frigiderul inteligent LG al familiei sale.

Dorothy, care a refuzat să-și dezvăluie numele real, spune că mama ei a pedepsit-o acum două săptămâni, după ce a fost neatentă în timpul gătitului și a provocat un incendiu.

„Mi-a luat toată tehnologia astfel încât să acord mai multă atenție lucrurilor care mă înconjoară”,

a spus adolescenta, care a trimis un mesaj publicației The Guardian de pe iPad-ul verișoarei sale, deoarece încă se confruntă cu o interdicție tehnologică.

„M-am simțit mortificată! Eram îngrijorată pentru că m-am plictisit toată vara, iar pe Twitter îmi petrec timpul.”,

a adăugat aceasta. Dorothy a fost îngrijorată să nu își piardă „reciprocele” – conturile pe care le urmărește și care o urmăresc la rândul lor – astfel că a conceput alte modalități de a posta tweet-urile. Autointitulatul ei „cont de fan” este folosit în principal pentru a trimite tweet-uri despre Ariana Grande.

După ce a trimis un tweet, spunând că mama ei i-a luat telefonul, a fost publicat un alt tweet, aparent de la mama sa, afirmând:

„Am văzut că Dorothy a folosit twitter pe consola ei Nintendo. Acest cont va fi închis acum. “

Dorothy a trimis apoi un tweet spunând:

„Mama mi-a luat telefonul și consola mea Nintendo, așa că nu am de ales decât să folosesc consola wii … mulțumesc tuturor pentru sprijin și dragoste.” 

Eticheta sursei tweet-ului, care indică dispozitivul de la care acesta a fost trimis, a confirmat că tweet-ul provine de la un dispozitiv Wii U. În cele din urmă, după ce aparent mama i-a luat și consola Wii U, adolescenta a trimis un tweet prin intermediul frigiderului LG Smart: „Vorbesc cu frigiderul meu, ce naiba”, a spus ea.

LG nu a răspuns cererii de a comenta această situație, dar site-ul său confirmă faptul că frigiderul are capacități de a utiliza social media, iar sursa tweet-ului confirmă că a fost trimis de pe respectivul dispozitiv.

După ce această poveste a devenit virală, cu mai mult de 12.000 de retweet-uri, Twitter însuși a intervenit și s-a alăturat apelurilor pentru ca Dorothy să revină pe internet, postând mesajul #FreeDorothy. De asemenea, în cursul zilei de marți LG a postat același mesaj pe contul de Twitter al adolescentei:

Dorothy nu a răspuns la întrebările cu privire la cât timp va fi pedepsită.

„S-ar putea să dureze până răspund deoarece este dificil să găsesc ceva prin care să accesez Twitter”,

a spus ea pentru The Guardian.

credit foto: LG