SPI International, compania care controlează posturile de televiziune FilmBox a lansat pe 8 aprilie anul acesta noul post de televiziune Timeless Drama Channel (TDC), în parteneriat cu Ay Yapim, unul dintre cei mai mari producători media din Turcia. Astfel cele mai vizionate și mai interesante filme și seriale turcești ajung în curând și în România. În acest sens mai mulți operatori de pe piața din România sunt în discuții cu SPI Internațional pentru a putea lansa postul TDC și în România.

Trebuie să precizăm faptul că serialele turcești cunoscute sunt urmărite de peste 400 de milioane de oameni din aproximativ 140 de țări, iar în perioada următoare aceste seriale vor ajunge și în țara noastră. Se cunoaște faptul că Turcia este al doilea mare producător de seriale TV din lume, primul loc fiind ocupat de către Statele Unite. Depășirea limitelor culturale și având la activ teme universale, dintre care cele mai cunoscute sunt bazate pe valorile familiei, toate acestea par a fi rețeta de succes a turcilor. Ba mai mult decât atât TDC este tipul de canal ce se poate adresa tuturor vârstelor și în același timp aduce în prim plan povești de viață emoționante și fascinante.

De asemenea, producțiile de top sunt premiate la nivel internațional și trebuie să ținem cont de faptul că bugetul pentru fiecare episod din serialele produse de TDC este de aproximativ 200.000 de dolari. Iar dintre cele mai cunoscute seriale fac parte: „20 Minutes”, „Kurt Seyit and Shura”, „Karadayi”, „Five Brothers”, „Black Money Love”, „Red Scarf”, „Moms and Mothers”, „8th Day”. Printre multe altele producția „Black Money Love” a fost nominalizată la Premiile Emmy în anul 2015.

„Producțiile turcești sunt cerute într-o mulțime de teritorii, inclusiv în Europa Centrală și Europa de Est, în Africa de Sud și America Latină, fapt pentru care SPI International vine cu o soluție și lansează Timeless Drama Channel, un canal HD cu filme și seriale turcești de calitate și care duc la audiențe record în multe regiuni”

A afirmat Berk Uziyel, CEO SPI International/Filmbox, citat de raftulcufilme.ro.

Mai multe voci afirmă faptul că acest post de televiziune ar urma să facă parte din grila de programe a operatorilor UPC, AKTA, Focus Sat, INES și Orange Satelit. Și de asemenea urmează să se extindă și să fie preluat de către Digi, Telekom și Nextgen.

credit foto: Facebook