Vești bune pentru fanii “Harry Potter”. J.K. Rowling, scriitoarea de origine britanică, va lansa luna aceasta patru eBook-uri din cadrul celebrei serii „Harry Potter”. Potrivit BBC.com, citat de Agerpres, aceste noi povestiri oferă posibilitatea „de a plonja și mai adânc în bogata istorie a magiei”.  Cele mai noi informații au fost publicate pe platforma online a scriitoarei J.K. Rowling denumită „Pottermore” și tot acolo se vor publica și cele patru texte de non-ficţiune, dedicate mai multor tematici din “universul vrăjitorilor”.

De altfel, fiecare eBook va avea parte de o temă principală, care de fapt reprezintă o lecție învățată la „Școala de Magie și Vrăjitorie Hogwarts”, care este prezentă în franciza „Harry Potter”. Potrivit informațiilor cele patru povestiri au fost inspirate dintr-o expoziție care a fost dedicată personajului Harry Potter,  prezentată la British Library.

De altfel seria celor patru eBook-uri se va intitula „Harry Potter: A Journey Through….” și de asemenea acestea reprezintă o adaptare a audiobook-ului „Harry Potter: A History of Magic”. Ceea ce mai trebuie să știți este faptul că denumirea seriei celor patru eBook-uri este inspirată din titlul expoziției care a avut loc în 2017 la British Library.

„Pregătiţi-vă să plonjaţi şi mai adânc în bogata istorie a magiei (fie că e vorba de propria voastră istorie de ‘încuiaţi’ – numele dat în cărţile şi filmele din seria “Harry Potter” persoanelor lipsite de abilităţi magice, n.r. -, fie de lumea magică creată de JK Rowling) odată cu această nouă serie de povestiri scurte publicate în format eBook. Pe lângă explorarea originilor magiei prin intermediul istoriei şi folclorului, povestirile pe eBook vor include şi note, pagini de manuscris şi schiţe încântătoare, prezentate anterior în ‘Harry Potter: A History of Magic”.

Se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Pottermore, potrivit sursei citate.

Temele reprezentând două cursuri predate la Hogwarts, „Apărare împotriva artelor întunecate” și „Poțiuni și Herbologie”, sunt aprofundate în primele două eBook-uri, care vor fi lansate pe data de 27 iunie. De asemenea, pentru celelalte două vor fi analizate temele „Divinație și Astronomie” și „Îngrijirea Creaturilor Magice” și vor fi lansate la scurt timp după lansarea primelor două.

Ilustrațiile, în cazul celor patru eBook-uri, au fost realizate de către artistul de origine britanică Rohan Daniel Eason. eBook-urile vor fi disponibile pentru început în limbile engleză, franceză, italiană și germană.

credit foto: The Jakarta Post