Românca Anastasia Soare s-a situat pe locul al 21-lea în topul Forbes din acest an al celor mai bogate antreprenoare din America, având o avere de 1,2 miliarde de dolari, informează Mediafax. Ea a reuşit să construiască, în două decenii, un imperiu în industria cosmetică.

Născută în România, a emigrat în Los Angeles în 1989 și a obținut un loc de muncă într-un salon de înfrumusețare. Trei ani mai târziu și-a deschis propria afacere, iar în 2000 a lansat o linie de produse cosmetice pentru sprâncene sub numele de Anastasia Beverly Hills. În 2018, compania a primit o investiție de la firma de capital privat TPG, care a evaluat-o la 3 miliarde de dolari. Compania vinde acum peste 480 de produse în peste 3.000 de magazine, veniturile fiind estimate la peste 375 milioane de dolari, potrivit informațiilor oferite de site-ul forbes.com.

În România, brandul funcţionează în sistem de franciză, prin intermediul a patru saloane în cadrul cărora se comercializează şi produsele Anastasia Beverly Hills.

Anastasia Soare devansează în topul Forbes nume celebre, precum starul de reality show Kylie Jenner aflată pe locul 23 cu o avere de 1 miliard de dolari, cântăreţele Rihanna (locul 37), cu 600 de milioane de dolari şi Madonna (locul 39) cu 570 de milioane de dolari, creatoarea de modă Vera Wang (locul 45) cu 460 de milioane de dolari, cântăreţele Celine Dion (locul 46) cu 450 de milioane de dolari, Beyonce (locul 51) al cărei soţ, Jay-Z, a devenit recent primul rapper miliardar din lume, aceasta având o avere de 400 de milioane de dolari, precum şi jucătoarea de tenis Serena Williams, aflată pe locul 80 în top Forbes cu 225 de milioane de dolari.

Forbes notează că industria produselor cosmetice şi de machiaj este cea pe care au mizat zece din cele 80 de antreprenoare incluse în topul pe 2019, printre care se numără Kylie Jenner (Kylie Cosmetics), Kim Kardashian West (KKW Beauty), Rihanna (Fenty Beauty), şi Huda Kattan (Huda Beauty).

credit foto: Digi24