Producătorii păpușii Barbie, Mattel, au lansat miercuri seria Creatable World, proiectată astfel încât să nu prezinte caracteristici specifice unui gen, permițându-le copiilor să-și transpună propria identitate, arată BBC.

Seria Creatable World a fost promovată prin mesajul: „O linie de păpuși pentru toți, proiectată să țină departe etichetele”, informează mediafax.ro.

Potrivit companiei americane, păpușa poate fi fată, băiat, non-binară sau poate reprezenta ambele genuri.

Compania Mattel speră că păpușa va elimina stereotipurile privind jucăriile pentru copii, fiind proiectată astfel încât să nu trădeze caracteristici specifice unui gen.

Fiecărei păpuși din seria Creatable World îi pot fi adăugate accesorii și articole vestimentare diverse, precum peruci, hanorace și tricouri.

Astfel, păpușile din seria Creatable World au trăsături neutre pentru a le permite copiilor să le atribuie o anumită identitate și să își poată transpună propria imagine în ele.

Înainte de a lansa jucăria, Mattel a testat-o pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 copii care au fost identificați drept transsexuali.

„Au fost câțiva copii care ne-au spus că le displace Crăciunul pentru că știu că găsesc sub brad jucării nepotrivite pentru ei. Asta este prima păpușă pe care o pot găsi sub brad și pot realiza că e pentru ei, pentru că este potrivită pentru oricine”,

a declarat Monica Dreger, reprezentantă a companiei

Foto: forbes