UPDATE: Duminică, 3 februarie, a fost găsită epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson la momentul disparitiei in data de 21 ianuarie. Corpul recuperat joi dimineaţă din carcasa avionului, gasită pe fundul Canalului Mânecii de către o navă a Agenției Britanice de Investigații a Accidentelor Aviatice  (AAIB) și transportat pe insula Portland în vederea autopsiei, a fost identificat oficial ca fiind al fotbalistului Emiliano Sala, anunță digisport.ro. Despre pilot englezii nu au specificat încă nimic.

 

Emoțiile au atins apogeul atunci când jucătorii echipei Nantes au adus un omagiu fostului lor coechipier, Emiliano Sala, în primul joc de când acesta a dispărut.

După cum știm aeronava care îl trasporta pe fotbalistul argentinian proaspăt transferat la clubul englez Cardiff, Emiliano Sala, împreună cu pilotul David Ibbotson a dispărut săptămâna trecută. În cursul zilei de ieri anchetatorii britanici au declarat că au fost găsite două perne care cel mai probabil aparțin aeronavei în cauză. Agenția Britanică de Investigații a Accidentelor Aviatice (AAIB) a fost notificată de către omologii lor francezi că o parte a unei perne a fost găsită pe o plajă în apropiere de Surtainville, pe peninsula Cotentin. O a doua pernă a fost găsită în aceeași zonă în acea zi. 

AAIB a declarat că:

“Din examinarea preliminară am ajuns la concluzia că este posibil ca pernele să fie din aeronava lipsă”.

Aceasta este prima imagine a ramasitelor considerate ca apartinand aeronavei in care se afla fotbalistul. Josette Bernard, o localnica din Surtainville, din nord-vestul Frantei, a facut primele poze ale pernei pe care a gasit-o pe plaja cu patru zile in urma. 

Credit foto si informatii: mirror.co.uk, AFP/Getty Images, telekomsport.ro