Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat vineri „tristeţea” faţă de criza prin care trece familia regală britanică după decizia prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan de a renunţa la anumite prerogative în familia regală, potrivit AFP şi DPA.

„Cred că este trist, într-adevăr”,

a declarat Trump la Fox News, potrivit Agerpres.

„Am doar atât de mult respect pentru regină, a adăugat el. Este o femeie extraordinară. Dacă priviţi bine, ea nu a făcut niciodată vreo eroare. A avut o domnie ireproşabilă”.

Miliardarul republican efectuase în iunie o vizită de stat în Regatul Unit, urmându-i astfel pe predecesorii săi George W.Bush şi Barack Obama.

Cu puţin timp înainte de plecarea sa spre Londra, el a provocat reacţii, calificând-o pe ducesa de Sussex drept „răutăcioasă” într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Sun. Trump încercase apoi să-şi rectifice spusele, acuzând presa că i-ar fi distorsionat cuvintele.

În timpul campaniei prezidenţiale americane, Meghan Markle se exprimase foarte critic faţă de magnatul imobiliar.

Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a, care este bunica lui Harry, se pare că nu a fost consultată înainte ca cuplul să-şi anunţe decizia de a se retrage din prerogativele pe care le îndeplinea anterior şi de a trăi independent financiar faţă de Casa Regală, împărţindu-şi timpul între Marea Britanie şi America de Nord.