Emisiunea „Politică și delicatețuri” este difuzată în fiecare duminică de la ora 15.30, pe TVR 1. Prezentatorul emisiunii este nimeni altul decât Mircea Dinescu. Acesta s-a născut în anul 1950 pe 11 noiembrie, la Slobozia. Printre multe altele, Dinescu este poet, publicist, producător de vin, dar și proprietarul unui restaurant din centrul Bucureștiului.

Pe lângă toate acestea se mai adaugă faptul că Mircea Dinescu este și un cunoscut om de televiziune. Bine informat cu privire la jocurile politice și totodată pasionat de arta culinară, Mircea Dinescu își dorește să aducă și în același timp să dea o altă formă bucătăriei româmești. Și cu atât mai mult să o scoată din banalitate. De asemenea, acest lucru se împletește foarte bine cu un vin de calitate, dar și cu muzica lăutărească veche.

De altfel în cadrul fiecărei emisiuni alături de prezentator se va afla ca si până acum o personalitate din lumea politică sau din lumea artistică și nu numai. Ba mai mult decât atât persoanele atrase de arta culinară pot descoperi în cadrul emisiunii rețete pline de rafinament, de la începutul secolului XX, al ospețelor boierești. Prezentatorul emisiunii spune despre aceasta că:

„Bucătăriile se văd din cer mai bine decât oamenii de seamă”.

Așa cum am menționat anterior, emisiunea „Politică și delicatețuri” se va difuza în fiecare dumincă pe TVR 1 de la ora 13.30, dar și online pe TVR+. Emisiunea poate fi văzută în reluare tot duminica de la miezul nopții.

În deschiderea acestui nou sezon, ce a avut loc pe data de 7 aprilie, maestrul a pregătit pentru invitata lui o rețetă cel puțin interesantă. Având în vedere denumirea pe care a ales-o Dinescu pentru această rețetă și anume: „urzici botezate în lapte”. În deschiderea acestui nou sezon invitată în platoul emisiuni a fost interpreta și totodată prezentatoare de televiziune Mirela Boureanu Vaida.

credit foto/video: tvr1.tvr.ro