Mireille Mathieu, celebra cântăreață franceză, va susține un concert în ruinele castelului marchizului de Sade. În vârstă de 72 de ani, Mireille Mathieu va concerta pe data de 26 iulie în cadrul unui eveniment organizat în sudul Franței, după cum au anunțat organizatorii evenimentului și citați de către AFP, conform Agerpres. Trebuie de asemenea să amintim că artista și-a lansat anul trecut cel de-al 44-lea album de studio, de pe care fanii pot asculta arii celebre din muzica clasică și nu numai.

De asemnea interesant este faptul că această mare artistă a avut ultimele concerte în Franța în anul 2014, când a sărbătorit 50 de ani de la debutul carierei sale. Și de atunci aceasta a cântat în străinătate, mai cu seamă în țări din Europa de Est. Ba mai mut decât atât, concertul care va fi susținut la finalul lunii iulie se va desfășura în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului din Lacoste.

„Pentru mine este o mare onoare să cânt în acest sit istoric. Pierre Cardin este un pionier al modei. El este ambasadorul modei franceze în lume. După primul meu concert la Olympia (o legendară sală de spectacole din Paris, n.r.) în 1965, am cântat la o recepţie în reşedinţa lui, în prezenţa lui Georges Pompidou”

A declarat artista, conform sursei citate.

Acest festival a luat ființă în anul 2000 și a fost realizat de către creatorul de modă Pierre Cardin, cel care deține și castelul local, castel care a aparținut marchizului de Sade. Prin urmare festivalul este dedicat artei lirice, teatrului și dansului.

În cadrul spectacolului, cântăreața franceză, Mireille Mathieu, va interpreta unele dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul său.

“Mireille Mathieu este o mare vedetă. Eu călătoresc mult şi pot să afirm că ea este starul francez cel mai cunoscut în străinătate. Maria Callas îmi spunea mereu că Mireille este cea mai mare voce a Franţei”

A declarat pentru AFP Pierre Cardin, care va împlini vârsta de 97 de ani pe 2 iulie.

credit foto: facebook.com/mireillemathieu