„Cu cât ești mai rănit, cu atât ești mai măreț”, a declarat Kevin Spacey invitaților la muzeul din Palazzo Massimo alle Terme din Roma, în urmă cu două zile, potrivit edition.cnn.com. Acesta este un citat din poemul “Pugilistul”, de Gabriele Tinti, despre un luptător bătut şi obosit care împotriva sorții este hotărât să nu renunţe. Lectura a fost efectuată de actorul care s-a confruntat cu multiple acuzații de comportament sexual neadecvat în ultimii ani.

Spacey stătea lângă statuia de bronz a muzeului, “Pugilist odihnindu-se” (“Boxer at Rest”) în timp ce citea cuvintele poetului italian Gabriele Tinti. „M-au folosit pentru divertismentul lor, hrănit cu lucruri ieftine”, a citit Spacey din poem. El a continuat:

“Nesabuitilor! Nu v-ați fi imaginat că voi fi resuscitat în acest costum de metal, că m-aș întoarce să vă privesc cu fața mea întunecată, fără buze.”

Interpretarea dramatică a adus „un zâmbet pe chipul celor 150 de participanți”, a spus Tinti într-o postare pe Twitter, adăugând că „a luminat ziua înnorată de la Roma”.

Spectacolul a făcut parte din proiectul aflat în desfășurare al lui Tinti, care compune poezii inspirate de statui antice. El a spus că l-a contactat pe Spacey pentru a participa, iar propunerea „a atins o coardă sensibilă” datorită „sensibilității și iubirii profunde pentru artă” a actorului. Marcello Barbanera, profesor și arheolog, prezent la eveniment, a declarat pentru CNN că Spacey a avut o interpretare „de excepție”.

“Ca arheolog, am fost un pic sceptic în privința acestui mod de a explica arta prin poezie. Dar Kevin Spacey, ca un mare actor, a efectuat o lectură de excepție, a dat cuvântul statuii. Ca și pugilistul, Spacey a suferit de asemenea lovituri care rămân în trup și suflet.”

A declarat Barbanera, potrivit CNN.

A fost prima dată când Spacey a apărut pe scenă de când procurorii din Massachusetts au renunțat luna trecută la un caz prin care era acuzat că ar fi agresat sexual un tânăr la un bar din Nantucket în 2016, acuzație pe care actorul o neagă. Spacey, care a fost director artistic la celebrul teatru “The Old Vic” din Londra între 2004 și 2015, s-a confruntat, de asemenea, cu acuzații similare în Marea Britanie. Potrivit sursei citate, el se confruntă cu șase acuzații de agresiune sexuală în Marea Britanie, care ar fi fost săvârșite în perioada 1996 – 2013 și a fost intervievat voluntar de detectivi de la Londra în mai, deși nu a fost arestat.

Cariera actorului câștigător la Oscar s-a prăbușit în noiembrie 2017 în urma mai multor acuzații de agresiune sexuală și hărțuire. Actorul Anthony Rapp, într-un interviu acordat BuzzFeed, l-a acuzat pe Spacey că i-a făcut un avans sexual în 1986, pe când avea 14 ani și Spacey avea 26 de ani. Într-o declarație pe Twitter, Spacey a spus că nu-și amintește de incident, dar a oferit scuze ca răspuns la relatarea lui Rapp. În aceeași declarație el a afirmat că este homosexual, decizie criticată puternic pentru aparenta tentativă de a alătură orientarea sa sexuală cu o acuzație gravă a unui delict.

Netflix l-a concediat pe Spacey câteva zile mai târziu, în urma unui raport realizat de CNN în noiembrie 2017, care a prezentat mai mulți membri actuali și foști membri ai echipei de producție a serialului „House of Cards” care au făcut publice acuzații de hărțuire sexuală.

Considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar pentru rolurile interpretate în filmele “American Beauty” şi “The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood din “House of Cards”, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

credit foto: Vanity Fair