Katy Perry și alții din echipa ei trebuie să plătească unui rapper suma de 2,78 milioane de dolari, după ce un juriu federal a hotărât că un “beat” (secvenţă muzicală ritmată), utilizat de artistă în cântecul ei “Dark Horse” din 2013, reprezintă o încălcare a drepturilor de autor, informează Agerpres. Cântăreaţa pop a fost obligată să plătească despăgubiri de 550.000 de dolari lui Marcus Gray, al cărui nume de scenă este Flame.

De asemenea casa de discuri cu care lucrează Katy Perry, Capitol Records, va trebui să plătească despăgubiri de 1,2 milioane de dolari. Iar producătorii vedetei pop trebuie să achite la rândul lor despăgubiri substanţiale.

Marcus Grey și doi coautori au intentat un proces asupra încălcării drepturilor de autor în urmă cu cinci ani, susținând că Perry și producătorii ei au furat o secvență de 16 secunde din melodia lor „Joyful Noise”, care a fost lansată sub numele de scenă Flame în 2009, potrivit buzzfeednews.com.

„Dark Horse”, un single de pe albumul “Prism” din 2013 al lui Katy Perry, s-a aflat patru săptămâni pe locul 1 și a avut de asemenea o nominalizare la premiile Grammy.  Cântăreaţa americană a interpretat cântecul “Dark Horse” în timpul show-ului pe care l-a susţinut la gala Super Bowl din 2015, finala campionatului de fotbal american. Videoclipul piesei “Joyful Noise” a rapperului Flame a fost vizionat de aproape 4 milioane de ori pe YouTube.

Echipa lui Gray a solicitat juriului să le acorde despăgubiri de aproape 20 de milioane de dolari, menționând că „Dark Horse” a încasat aproximativ 41 de milioane de dolari. Avocații lui Perry au cerut ca daunele să fie în jur de 360.000 de dolari.

În timpul procesului, avocații lui Perry au susținut că autorii melodiei nu au auzit de piesa “Joyful Noise” și că nu ascultă rap cu specific religios. Aceștia au susținut, de asemenea, că elementele beat-ului sunt atât de “banale” încât ar trebui să fie disponibile tuturor compozitorilor. Avocaţii cântăreţei au anunţat imediat după comunicarea hotărârii judecătoreşti că vor face recurs.

credit foto: Gossip On This