Tudorel Toader, fostul ministru PSD al Justiției, a anunțat joi seara că urmează să-i dea în judecată pe europarlamentarul Rareș Bogdan și pe deputatul Cătălin Predoiu deoarece aceștia ar fi afirmat că fostul ministru a fost cel care a inițiat Legea recursului compensatoriu. În mesajul publicat pe Facebook, Toader susține că legea privind recursul compensatoriu nu a fost inițiată în timp ce se afla la șefia Ministerului de Justiție.

„Repetăm, în speranța de a se înțelege!

Legea privind recursul compensatoriu nu a fost inițiată în timp ce eram ministru al justiției.
Proiectul de lege a fost modificat, în mod substanțial, de către parlamentari.
Sub semnătura mea, MJ a dat aviz negativ modificărilor parlamentare.
Sub semnătura mea, MJ a susținut neconstituționalitatea proiectului de lege.
Am dat numeroase dezmințiri față de informațiile publice referitoare la contribuția mea și a MJ privind susținerea legii referitoare la recursul compensatoriu.
În speranța clarificării acestei situații, în zilele următoare, voi acționa în instanța de judecată pe doi dintre susținătorii acestui neadevăr – Cătălin Predoiu și Rareș Bogdan!”,

a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2018 și, potrivit acesteia, deținuții care au stat în condiții improprii beneficiază de 6 zile libere la fiecare 30 de zile executate. Astfel, în baza recursului compensatoriu, aproximativ  20.000 de deținuți au fost eliberați în perioada 2017-2019 printre aceștia  aflânduse și condamnați pentru trafic de minori, pentru viol, dar și pentru omor calificat.

Replica lui Rareș Bogdan la aflarea veștii:

„Autorul moral şi cel care a desăvârşit acţiunea de eliberare a peste 21.000 de infractori pe străzile României anunţă că m-a acţionat în judecată. Sluga lui Dragnea, Nicolicea, Şerban, Iordache, Bacalbaşa şi Codrin are un tupeu de nedescris în continuare. Îi amintesc acestui individ mizerabil că şi din cauza lui, pe străzile României de astăzi se află 21.049 de infractori eliberaţi înainte de termen până în luna septembrie. Cu 3.000 mai mulţi decât în iunie. Mai concret:
943 criminali, 110 pedofili, 634 violatori, 2.300 de tâlhari. 
1.877 au fost încarceraţi din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare.
507 dintre infractorii eliberaţi au comis noi fapte violente: 47 de omoruri, 357 tâlhării, 47 de violuri”,

scrie Rareș Bogdan.

Foto:PSnews