Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2019 va avea loc în perioada 22-25 august în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, coproducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România. De asemenea festivalul este coprodus şi difuzat de Televiziunea Română, în calitate de organizator şi broadcaster oficial.

Acest prestigios festival a debutat în anul 1968, având 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Toto Cutugno, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică. Potrivit organizatorilor, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Ediția din acest an va fi prezentată de Eda Marcus, prezentatoarea știrilor sportive TVR, și Elvin Dandel care revine în Piaţa Sfatului după ce, în 1996, a fost unul dintre artiştii invitaţi.

Fiecare seară va începe la ora 20:30. Show-urile vor dura câte 180 de minute cu câte două sau trei pauze publicitare. În cadrul concursului de interpretare sunt așteptați 12 concurenți. Aceștia vor fi acompaniați de orchestră și jurizați de un comitet internațional format din Loredana Groza, Vasile Şirli, Ricky Dandel, Viktor Lazlo și Erminio Sinni.

Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei și ajungând până la 275 lei.

Organizatorii au anunțat prin intermediul site-ului oficial al festivalului regulile de acces și alte informații care le vor fi de folos participanților la ediția din acest an a festivalului.

Programul Festivalului Internațional CERBUL DE AUR 2019 

credit foto: cerbuldeaur.ro