La vârsta de 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decis să nu mai conducă pe drumurile publice și totodată a prezentat motivul pentru care a luat această hotărâre. Această decizie a fost luată de către regină, după ce în ianuarie 2019 soțul ei, Prințul Philip, în vârstă de 97 de ani, a provocat un accident teribil.

Acest eveniment a fost relatat de către corespondentul regal al revistei „The Times”, potrivit Daily Mail, citat de adevărul.ro. Anunțul cu privire la decizia luată de către Regina Elisabeta a II-a de a renunța să conducă pe drumurile publice a fost făcut duminică, pe data de 31 martie. Totodată regina este singura persoană din Regatul Unit, căreia i-a fost permis să conducă un automobil, fără ca aceasta să detină un carnet de șofer.

După teribilul accident al Ducelui de Edinburgh, regina a fost sfătuită de echipa ei de securitate să renunțe la șofat pe drumurile publice. De asemenea se cunoaște faptul că Regina Marii Britanii, care luna viitoare va împlini 93 de ani, este un șofer experimentat, dar și unul pasionat. Flota de mașini a Casei Regale include mașini precum: Jaguar, Land Rover ori Range Rover. Însă nu se știe cu precizie dacă regina va renunța să conducă și pe proprietățile Sandringham, având în vedere că suverana britanică folosea automobilul pentru a se deplasa pe distanțe scurte.

Accidentul Prințului Philip a avut loc pe data de 17 ianuarie, chiar în apropiere de domeniul regal Sandringham, acolo unde Regina Elisabeta și Prințul Philip petrec cea mai mare parte a iernii. De precizat faptul că în respectivul accident prințul a scăpat nevătămat. La puţin timp după accident, Prinţul Philip a explicat că a fost orbit de razele soarelui când a intrat cu maşina pe şosea. Ducele de Edinburgh a renunțat în mod voluntar la permisul sau de conducere la doar câteva săptămâni după accident.

credit foto: adevarul.ro, dailymail.co.uk